Патріарх Московський і всієї Русі Кирил заявив про те, що наростаюча християнофобія зробила християнство найгнанішою релігією світу. Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ РПЦ МП.
«РПЦ з великою стурбованістю сприймає зростання проявів ненависті стосовно християн у світі. За відомостями ряду незалежних джерел, християни стали найбільш гнаною релігійною групою в світі », - сказав патріарх Кирил на зустрічі з групою слухачів Вищих дипломатичних курсів Дипломатичної академії МЗС РФ.
За його словами, найбільш гострих форм дискримінація християнської меншини нехристиянською більшістю набула в регіоні Близького Сходу і Північної Африки, випадки переслідування християн відзначаються також у Пакистані, Іраку і Нігерії.
Предстоятель РПЦ підкреслив, що становище християн у світі не залишиться без уваги Священноначалія Руської Православної Церкви, і нагадав, що в травні 2011 року Священний Синод виступив із заявою у зв`язку з погромами і підпалами храмів Коптської Церкви в Єгипті.
«Боротьба за поліпшення становища християн в світі є одним з пріоритетних завдань зовнішньої діяльності Руської Православної Церкви, в якій нашими партнерами є інші Православні Церкви, в першу чергу ті, що розташовані на Близькому Сході», - сказав патріарх.