Голова Синодального інформаційного відділу Московського патріархату Володимир Легойда заявив про те, що створення нових єпархій Російської Православної Церкви відбувається не спонтанно, а у відповідь на запити суспільства. Про це повідомляє синодальний інформаційний відділ РПЦ.
«Визначальний чинник у процесі створення нових єпархій - це турбота про потреби віруючих в тих місцях, де не вистачає храмів та священиків», - заявив В.Легойда, відповідаючи на питання про принципи утворення єпархій.
Він підкреслив, що рішення про створення тієї чи іншої єпархії приймається лише після ретельного вивчення регіональної ситуації, а там, де можливості утворити нову одиницю церковно-адміністративного управління немає, її ніхто і не створює.
«Святіший патріарх постійно говорить про те, що Церква, архієреї, священики повинні бути ближче до народу. Що стоїть за цими словами? Не що інше, як прагнення створити таку ситуацію, коли людина, приходячи в храм, буде відчувати до себе набагато більше уваги з боку священика, парафії, чим він відчуває сьогодні», - зазначив В.Легойда.
«Нова єпархія - це майже завжди стимул і до створення нових храмів. В результаті чого, і черги на сповідь, сподіваюся, теж стануть коротші, оскільки з`явиться можливість поговорити зі священиком у будь-який час - і в будній день, і у вихідні», - підкреслив представник Московського патріархату.