У Харкові розпочалася Хресна хода, яка триватиме протягом тижня.
За словами керівника відділу роботи з молоддю Харківської єпархії Української православної церкви Московського патріархату протоієрея Сергія (Скубченка), Хресна хода проводиться за передсмертним благословенням митрополита Харківського і Богодухівського Никодима, який нещодавно пішов з життя, і приурочена до храмового свята чудотворної ікони Озерянської Божої Матері.
"Хресна хода розрахована на тиждень, - сказав о.Сергій. - За цей час віруючі пройдуть пішки понад 100 кілометрів. До Поклонних хрестів біля населених пунктів вздовж окружної дороги їх доставлять спеціально замовлені автобуси. Щоденний збір бажаючих взяти участь у ході - о 10:00 біля Свято-Покровского чоловічого монастиря, що в центрі Харкова".
Разом з іконою Озерянською Божої Матері віруючі несуть інші святині Слобожанщини: чудотворні ікони Піщанської Божої Матері і Святителя Іосафа Білгородського. Мета хресної ходи - сприяти духовному відродженню суспільства, про що невпинно піклувався покійний владика Никодим, зазначив о.Сергій.
Хресна хода здійснюється в супроводі правоохоронців і машин швидкої допомоги, учасники ходи забезпечені питною водою. По шляху проходження до ходи приєднуються жителі навколишніх сіл. Хода завершиться 13 листопада.