За словами секретаря Предстоятеля, стан здоров’я Блаженнішого Митрополита Володимира, як констатують лікарі, на сьогодні тяжкий, але стабільний. Про це 3 листопада архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр заявив під час брифінгу в резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви в Києво-Печерській Лаврі.

«Наразі Предстоятель знаходиться при свідомості й чекає на Причастя та Соборування, яке над ним буде звершено мною та намісником Києво-Печерської Лаври митрополитом Павлом», — додав владика, спростувавши неправдиву інформацію ЗМІ про те, що Предстоятель у комі.

Також, за словами архієпископа Олександра, Блаженніший Владика причащається Святих Таїнств Христових майже щодня і просить усіх молитися за нього, бо від того отримує наснагу до життя та прагне скоріше повернутися до своєї пастви.

Відео дня

*** Предстоятеля Української Православної Церкви знову госпіталізовано в неділю, 30 жовтня. Місяць тому, 30 вересня він повернувся додому з лікарні, де 16 вересня йому довелося перенести оперативне втручання у зв’язку з отриманою травмою ноги (перелом шийки стегна).

"Православіє в Україні"