Церква закликала священнослужителів і все суспільство до тверезого способу життя.

"Необхідно об`єднати зусилля всіх церковних і світських фахівців в справі утвердження тверезості та боротьби з алкогольною загрозою. Ми повинні відродити традицію тверезницького способу життя", - заявив митрополит Калузький і Боровський Климент на круглому столі в Москві, який провела комісія з питань організації церковної соціальної діяльності та благодійності Міжсоборної присутності Руської Православної Церкви.

Як наголошується на сайті синодального Відділу з церковноъ добродійності і соціального служіння, учасники заходу запропонували боротися з пияцтвом у тому числі особистим прикладом священнослужителів.

Відео дня

Серед запропонованих заходів - відмова від алкоголю на церковних зборах і святах, обіти тверезості для священнослужителів і вироблення Церквою концептуального документа з питання тверезіння. Частково ці пропозиції будуть внесені в документ,
який буде розглянуто на наступному Архієрейському Соборі.

У свою чергу глава братства тверезости Вітебської єпархії протоієрей Микола КОЛЯДА нагадав, що пастир своїм прикладом повинен служити стимулом для людей до зміни способу життя.

"На жаль, в нашому середовищі відмову священика від вживання алкоголю сприймається скоріше як аномалія", - констатував він.

За словами отця Миколи, над таким священиком можуть пожартувати, звинуватити в бажанні виділитися. У зв`язку з цим він попросив надати підтримку таким священикам.