Архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука звернувся до керівників Запорізької облдержадміністрації, департаменту освіти і науки, молоді та спорту та обласного управління освіти з проханням припинити поширення в школах популярного антиправославного свята Хеллоуїн, - повідомляє сайт Запорізької єпархії.

За словами владики, в самій назві Хеллоуїна як «дня всіх святих» представлена безсоромна спекуляція на повазі до Православної Церкви, святості і святим. Натомість школярам пропонується реставрація древніх культів служіння силам зла під виглядом «диявольського карнавалу».

Крім того, Хеллоуїн ще й прибутковий бізнес-проект - деякі комерсанти використовують нездоровий інтерес підлітків до цього заходу і заробляють на цьому гроші.

Відео дня

«Відбувається страшна підміна цінностей, - підкреслив архієпископ. - Щоразу в цьому переконуєшся, коли дізнаєшся про те, що в наших навчальних закладах активно поширюється практика відзначати цілий ряд незрозумілих свят, серед яких одним з найпопулярніших є Хеллоуїн. Система освіти покликана передавати людині знання попередніх поколінь, при цьому формувати високий рівень моральності, виховувати молодь в розумінні того, що небезпечно для їх духовно-морального життя, а що корисно».

Також владика Лука додав, що всім відоме походження цього свята, але не всім відомо його вплив на незрілу психіку дитини.

«В ході святкування Хеллоуїна відбувається демонізація свідомості дітей, - йдеться у зверненні. - Дитячі страхи, неврози, психічні порушення, невмотивована агресія, самогубства, нічні жахи, "голоси", одержимість бісами - ось наслідки такого "святкування" ».