Вчора розпочала свою діяльність служба пастирської опіки в аеропорту Марко Поло у Венеції. Її відкриття стало можливим завдяки співпраці місцевого православного приходу свв. дружин-мироносиць на чолі з його настоятелем священиком Алексієм Ястребовим з керівництвом аеропорту і його католицьким капеланом.

Тепер протягом усього року кожні п`ятницю і суботу пасажири, що вилітають рейсом «Аерофлоту» до Москви, зможуть отримати в дорогу благословення православного священика, прослухати напутній молебень, задати питання, сповідатися і подати записки.

Завданням створеної капеланської служби є пастирське піклування не лише про православних пасажирів, а й членах екіпажів повітряних суден російських та інших авіакомпаній, співробітників наземних служб аеропорту, персонал авіакомпаній.

Відео дня

Всебічну допомогу в організації служби пастирської опіки надали представники авіакомпанії «Аерофлот» у Венеції, завдяки яким, зокрема, оголошення про скоєння напутнього молебню розташовані на кожній стійці реєстрації пасажирів «Аерофлоту». Завдяки цьому всі, які вирушають у повітряну подорож, відтепер зможуть при бажанні провести час перед польотом у молитві і спілкуванні з православним священнослужителем.

Патріархія.ru