21 жовтня виповнюється 10 років із дня прославлення у сонмі святих подвижника Закарпатської землі та сповідника Православної віри преподобного Алексія Карпаторуського (Кабалюка). У Свято-Миколаївському чоловічому монастирі с. Іза-Карпутлаш, де почивають мощі угодника Божого, готуються до свята.

21 жовтня 2001 року, коли Церква канонізувала преподобного Алексія Карпаторуського, до його мощей зібралося більше 40 тисяч людей із всіх куточків регіону, близького та далекого зарубіжжя. З часом їх кількість лише збільшувалась ― братія обителі розповідає про численні випадки зцілення від духовних та тілесних хвороб.

Очікується, що цьогорічні торжества об’єднають у молитві ще більше християнських душ ― у рамках урочистостей у Свято-Миколаївському монастирі буде освячено новозбудований храм на честь прп. Алексія Карпаторуського, у який планується перенесення мощей великого подвижника Православ`я, та новозбудована дзвіниця.

Відео дня

Окрім того з благословення архієпископа Хустського і Виноградівського Марка, о 8 годині із села Іза до монастиря вирушить загальноєпархіальний хресний хід на честь 10-річчя прославлення прп. Алексія Карпаторуського. Віруючі з молитвою на устах пройдуть до Свято-Миколаївського монастиря, де почивають чесні мощі Апостола Закарпаття. Хресний хід організовує Молодіжний відділ Хустської єпархії.

Православіє в Україні