«Служіння Церкви покликане змінювати життя людей на краще. Нам іноді здається, що рішення економічних завдань, які перед нами стоять, призведе до поліпшення нашого життя. Це наче прописна істина: чим більше грошей, чим краще економіка, чим краще інфраструктура, — тим краще життя. Однак це омана», — сказав Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил на прийомі від імені губернатора Калінінградської області, що відбувся 13 жовтня.

За словами Його Святості, можна мати прекрасну інфраструктуру, високі зарплати, високу продуктивність праці, а суспільство при цьому «буде пустим і буде саморозпадатися». «Ось для того, щоб цього ніколи не сталося в житті нашого народу, сьогодні і працює наша Церква», — підкреслив Святіший Патріарх.

«Є й ті, хто не поділяє наших переконань, хто вважає, що наша робота не має ніякого значення, — продовжив Святіший Владика. — Але коли я приїжджаю в Калінінградську область і бачу безсумнівні зміни, які відбуваються, в тому числі в духовному житті людей, я переконуюся, наскільки ця робота необхідна».

Відео дня

Предстоятель Руської Церкви з радістю відзначив, що «духовенство Калінінграда складається з молодих, добре освічених сучасних людей, які віддані Церкві Божій, які намагаються виховувати свою паству в високій християнській моральності і користуються авторитетом у людей».

Святіший Патріарх Кирил закликав священнослужителів «ніколи не знижувати планку свого духовного життя, любові до свого народу і завжди гостро переживати все те, що відбувається в житті людей, — підставляючи плече, даючи мудру пораду, допомагаючи у вирішенні непростих життєвих ситуацій».

Патріархія.ru