Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Володимир направив відкриті листи представникам влади: Президенту України, голові Адміністрації Президента України, головам депутатських фракцій Верховної Ради України стосовно відродження Десятинної церкви. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

«Звертаємося до Вас із проханням стосовно підтримки відродження Десятинної церкви у місті Києві, яка має бути відроджена на знак поваги до засновника нашої державності та Хрестителя Київської Русі святого рівноапостольного князя Володимира.

Міжвідомчою робочою групою, яка працює під головуванням представника Президента України у Верховній Раді України Мірошниченка Ю.Р. протягом року, підготовлено і подано до Верховної Ради України проект Закону України «Про відродження унікального Символу православ’я – церкви Богородиці (Десятинної) в місті Києві» (реєстр. №9196).

Відео дня

Просимо Вас вжити всіх можливих заходів з метою ухвалення у Верховній Раді України рішення про відродження Десятинної церкви», – йдеться у листах предстоятеля УПЦ.