"Якщо я сподоблюся знову відвідати Україну, відповідаючи на люб`язну пропозицію Президента, це буде для зміцнення зв`язків між нею та матір`ю-Церквою, і для того, щоб знову допомогти з боку Матері-Церкви усуненню розколів, які, на жаль, продовжують існувати в лоні українського православ`я ", - сказав патріарх ВАРФОЛОМІЙ 7 жовтня під час зустрічі з президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ на Афоні.

Як інформує portal-credo.ru, на зустрічі з патріархом ВАРФОЛОМІЄМ Віктор ЯНУКОВИЧ говорив про добрі відносини між Україною і Вселенським Патріархатом. За його словами, Україна покладає великі надії на підготовку Всеправославного Собору, сподіваючись, що його рішення будуть мати позитивні наслідки для української Церкви.
У свою чергу, патріарх Константинопольський заявив, що розглядає відносини своєї кафедри з українською Церквою як "матері-Церкви" і "люб`язної дочки".

Патріарх ВАРФОЛОМІЙ висловив стурбування церковними розколами в Україні, де існує визнана іншими помісними церквами Українська Православна Церква, а також невизнана Українська Православна Церква Київського Патріархату та невизнана Українська Автокефальна Православна Церква.
"Мати-Церква сумує і вболіває про страждання своїх дітей в тій країні", – сказав патріарх ВАРФОЛОМІЙ про церковну ситуацію в Україні. За його словами, він має намір відвідати Україну.
 

Відео дня