10 жовтня завершився триденний Первосвятительський візит Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила до Молдавії.

Як повідомляє офіційний сайт РПЦ, в аеропорту Кишинева Його Святість проводжали митрополит Кишинівський і всієї Молдови Володимир, ієрархи та духовенство Православної Церкви Молдови.

У короткій розмові з представниками ЗМІ Святіший Патріарх Кирил, зокрема, сказав:

Відео дня

«Залишаючи гостинну сонячну Молдову з її чудовими жителями — працьовитими, простими, чесними, відкритими, — я везу найпрекрасніші спогади. І те, що я говорю, це не просто слова з нагоди — це те, що я пережив, відчув, молячись разом з народом, спілкуючись з людьми, вдивляючись у їхні обличчя, слухаючи їхні голоси.

Сьогодні Молдова проходить через складний період свого суспільно-політичного розвитку, і тому дуже важливою є консолідація всіх народних сил. Вірю, що Православна Церква, Церква-мати для народу Молдови робитиме все, щоб у кожного, хто несе відповідальність за життя людей, за життя країни, виникало прагнення, бажання і готовність взаємодіяти з іншими, щоб забезпечити широку підтримку перетворень, таких необхідних у народному житті».

По завершенні Первосвятительського візиту до Молдови Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил вирушив до Калінінградської єпархії.