Патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ 9 жовтня отримав від президента Молдови, спікера парламенту Маріана ЛУПУ вищу нагороду молдавської держави - орден Республіки.

Як повідомляє РІА "Новости" з посиланням на указ глави держави, предстоятель Руської Православної Церкви удостоєний цього ордена за "особливі заслуги у збереженні та примноженні духовних і моральних цінностей, за багаторічну плідну працю в справі зміцнення православних традицій і внесок у розвиток і поглиблення зв`язків між російським і молдавським народами ".

"Ця нагорода є виразом високих відносин між Церквою і державою республіки Молдова. Це оцінка вашої праці в ім`я великої мети - зміцнення православної єдності і християнського відродження", - заявив ЛУПУ, вручаючи нагороду.

Відео дня

Як повідомляє РІА «Новости», патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ прилетів з візитом до Кишинева у суботу ввечері.

Патріарха зустрів виконуючий обов`язки президента Молдови, голова парламенту Маріан ЛУПУ, митрополит Кишинівський і всієї Молдови ВОЛОДИМИР, а також інші офіційні особи і 28 молдавських протоієреїв.

З нагоди візиту патріарха КИРИЛА в аеропорту вишикувалася почесна варта, його зустріли з почестями, які, зазвичай, надають главам держав і урядів.