5 жовтня у столичному Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) відкрився IX Міжнародний фестиваль православного кіно "Покров".

Про це повідомляє

офіційний сайт УПЦ.

Урочиста церемонія відкриття розпочалася з перегляду фільму киянина Дмитра Теленкова «Часи…», що оповідає про життя і служіння Предстоятеля Української Православної Церкви.

Відео дня

Далі секретар Предстоятеля УПЦ архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр зачитав вітальне слово Митрополита Володимира до організаторів та учасників фестивалю. Також були зачитані вітальні адреси Президента та Прем’єр-міністра України.

Українську Православну Церкву на відкритті «Покрову» також представляли: керуючий справами УПЦ архиєпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, ректор Київських духовних шкіл архієпископ Бориспільський Антоній, голова Синодального відділу у справах молоді єпископ Обухівський Іона.

Фестиваль пройде з 5 по 9 жовтня. У роботі фестивалю беруть участь близько 40 документальних, ігрових, короткометражних та анімаційних робіт з України, Росії, Білорусі, Сербії, Італії, Франції, у тому числі 15 фільмів-прем`єр. Також у рамках кінофестивалю пройдуть творчі зустрічі з режисерами, круглі столи тощо.