На Сумщині в селі Дептівка Конотопського району відбувся благодійний фестиваль, де збирались кошти на ремонт місцевого храму Різдва Пресвятої Богородиці.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Сумської обласної ради, ідея проведення фестивалю належить депутату Конотопської районної ради, уродженцю Дептівки Василю ПАЩЕНКУ, який задався метою підтримати
благодійними внесками місцеву церкву.

Церква у Дептівці унікальна: ця велична по розміру і красі дерев’яна будівля була зведена у 1906 році без жодного цвяха. Храм кілька разів закривали, але прихожани відстоювали своє право на свою віру. Дептівська православна громада Української Православної Церкви однією з перших на Сумщині домоглась відкриття храму у 1988 р.

Відео дня

Перший заступник голови Сумської облради Олег БОЯРИНЦЕВ високо оцінив ініціативу дептівців.
«На цьому святі нас всіх об’єднало світле почуття любові. Любові до свого краю, до свого села, до храму.

Сьогодні влада на всіх рівнях розуміє, що саме село – основа відродження і заможності країни, тому саме на розвиток села направлені багато державних програм. А ви показуєте приклад, як, згуртувавшись, можна самотужки зробити важливу справу», - відзначив чиновник на урочистому відкритті фестивалю.

їУ Дептівці зібрались всі сільські громади Конотопщини, які представляли власні курені, були організовані різноманітні розваги та виступи самодільних колективів, тож фестиваль став справжнім святом музики, пісні, танцю, були проведені конкурси на найсмачніші борщ, кашу та вареники. Одночасно люди робили до спеціальних скриньок власні пожертви.
За весь фестивальний день громадою та гостями свята на ремонт храму Різдва Пресвятої Богородиці було зібрано понад 26 тисяч гривень.