Удень 2 жовтня 2011 року Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відвідав дитячий притулок Вознесенського Банченського монастиря в селі Молниця (Герцаївський район Чернівецької області України).

Святішого Патріарха супроводжували голова Відділу зовнішніх церковних зв`язків митрополит Волоколамський Іларіон, митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, вікарій Чернівецької єпархії єпископ Хотинський Мелетій, керівник Адміністративного секретаріату Московської Патріархії єпископ Солнєчногорський Сергій, міністр палива та енергетики України Ю.А. Бойко, голова державної обласної адміністрації Чернівецької області М.М. Папієв, голова Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні Д.В. Фірташ, намісник Вознесенського монастиря архімандрит Лонгін (Жар).

Біля входу до притулку Його Святість зустрічали вихованці в національних українських та молдовських костюмах.

Відео дня

Святіший Патріарх Кирил в оточенні дітей оглянув приміщення притулку, зокрема 2-й корпус, де живуть діти, хворі на СНІД. Предстоятель детально ознайомився з умовами, в яких проживають вихованці, і благословив дітей. Також Святіший Владика оглянув басейн, де благословив безрукого хлопчика, який показав Його Святості кілька вправ.

Вихованці притулку дали невеличкий концерт на честь Святішого Патріарха. Предстоятель звернувся до дітей і до всіх присутніх із Первосвятительським словом і передав у дар притулку список Казанської ікони Божої Матері.

На завершення Святіший Патріарх Кирил благословив дітей та особисто вручив кожному із 256 вихованців пам`ятні подарунки.

Офіційний сайт РПЦ