Патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ освятив будинок дітей-інвалідів при Вознесенському Банченському чоловічому монастирі в Герцаївському районі Чернівецької області.

Як передає кореспондент «УНІАН-Релігії», після завершення Божественної літургії в Свято-Троїцькому соборі Вознесенського Банченського чоловічого монастиря Святіший Патріарх відвідав будинок дітей-інвалідів при обителі.

Патріарх КИРИЛ здійснив чин освячення та оглянув приміщення дитячого будинку. Потім Предстоятель РПЦ звернувся до присутніх із Першосвятительським словом.

Відео дня

”Зрілість суспільства, рівень його моральності, совісності багато в чому залежить від здатності допомагати інвалідам”, - сказав Патріарх КИРИЛ.

Він зазначив, що ”дуже велике питання, хто кому більше потрібен - ми інвалідам, або інваліди нам”, оскільки, дивлячись на людей з обмеженими можливостями, ”навіть найчерствіша людина не може залишитися байдужою».

За словами Предстоятеля РПЦ, «Бог в особі інвалідів показує” свої рани ”для того, щоб” суспільство наше не втрачало людського обличчя”.

”Ніхто не знає сенсу несення дітьми і дорослими цього особливого Божого хреста. Тільки Господь знає сенс того, що відбувається. Очевидно тільки для нас, людей фізично здорових, що інваліди потребують нашої допомоги”, - зазначив Патріарх.
На згадку про відвідини Святіший Патріарх передав список Ярославської ікони Божої Матері.