Патріарх КИРИЛ висловив подяку Президенту України Віктору ЯНУКОВИЧУ за сприяння у зведенні Свято-Троїцького собору на Буковині.
Як передає кореспондент «УНІАН-Релігії», слова подяки патріарх КИРИЛ висловив після пасторського звернення до вірян.

«Висловлюю подяку Президенту В.ЯУКОВИЧУ за його сприяння у зведенні Свято-Троїцького собору. На жаль, обставини важливі, і Віктор Федорович не мав можливості бути на літургії.

Він доручив представити себе на цьому торжестві Юрію БОЙКУ. Ми сьогодні молилися про Президента України, щоб Господь дав йому здоров`я, мудрості та все необхідне для несення великої відповідальності зі творення Української держави і підвищення духовного й матеріального рівня життя людей», - сказав патріарх КИРИЛ.

Відео дня

Його Святість додав: «Ми молилися про митрополита ВОЛОДИМИРА, який хотів сьогодні бути зі своєю паствою, але через недугу не зміг бути з нами».

Крім того, патріарх КИРИЛ висловив подяку настоятелю Свято-Вознесенського чоловічого монастиря в Банченах Герцаївського району Чернівецької області Архімандриту ЛОНГІНУ (ЖАР) і нагородив його орденом РПЦ «Святого Рівноапостольного князя Володимира» третього ступеню.

Але, на думку Святішого, церковна відзнака за труди отця Лонгіна мала б бути більш вищого ступеню.

"Я не знав, що тут настільки багато зроблено, орден мав би бути більш вищого ступеню", - сказав Патріарх КИРИЛ.

Також за сприяння у відродженні обителі Патріарх КИРИЛ нагородив українського бізнесмена Дмитра ФІРТАША і міністра Юрія БОЙКА - орденами РПЦ Преподобного Серафима Саровського другого ступеню.