Патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ прибув з візитом на Буковину.

Як передає кореспондент УНІАН-Релігії, літак патріарха приземлився в аеропорту Чернівців близько 16.00.

Предстоятеля РПЦ зустрічали голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло ПАПІЄВ, т.в.о мера Чернівців, секретар міськради Віталій МИХАЙЛИШИН, заступник голови облради Валентин МАНИЛИЧ, народний депутат України Василь ГОРБАЛЬ.

Відео дня

Делегацію духовенства від УПЦ очолив митрополит Чернівецький і Буковинський ОНУФРІЙ.

Після прильоту патріарх Московський побував в управлінні Чернівецької єпархії УПЦ.

Під час підходу до преси в аеропорту предстоятель РПЦ відзначив, що з великим задоволенням відвідує Буковину.

«Я хотів би сердечно вітати всіх жителів Буковини, висловити радість у зв`язку з можливістю відвідати це зовсім особливе місце, пов`язане з дуже складною і непростою історією, але відмічене дивовижним стоянням людей за віру православну», - сказав патріарх КИРИЛ.

За його словами, «саме завдяки цій православній вірі в народі розвинулася особлива сила духу, і ми знаємо, що всі історичні перипетії люди переживали і перемагали саме тому, що ґрунтувалися на вірі православній».

Патріарх Кирил підкреслив, що прибув на Буковину, "щоб освятити новозбудований храм, а також поспілкуватися з духовенством та вірянами".

Святіший побажав жителям Буковини "підніматися від сили до сили, перемагаючи труднощі та ґрунтуючи своє життя, в першу чергу, за законами Христовими".

Як повідомлялося, сьогодні о 17.00 предстоятель РПЦ очолить всеношну в Свято-Духовому кафедральному соборі в Чернівцях.