Напередодні візиту предстоятеля Руської Православної Церкви патріарха Кирила на Буковину, що відбудеться 1 - 2 жовтня, мешканці Чернівців – віряни Української Православної Церкви, розповіли про свої очікування від події.

Про це йдеться в матеріалі "Буковина вітає свого патріарха" або що насправді відбувається у Чернівцях?", розміщеному на сайті "УНІАН-Релігії".

Катерина Моренчук, 20 років, студентка:
- Приїзд патріарха Кирила - велика подія для всіх вірян Буковини, адже це його перший пастирський візит у наш край. Ми готуємось до цього. На мою думку, це сприятиме духовному зросту людей. Завдяки його прикладу кожен з нас буде прагнути до щирої молитви і зміцніє у вірі.

Відео дня

 

Ніна Гордійчук, 24 роки, кравець:

- Разом з приїздом патріарха до нас прийде благодать Божа, особливо до тих, хто сподобиться бути на Богослужінні, яке він очолить, почує його проповіді. Вважаю, що це залишить чималий слід в житті Буковини і принесе, в першу чергу, багато духовної користі.

Микола Гарас, 28 роки, лікар:

- Приїзд патріарха Кирила, предстоятеля найбільшої помісної Православної церкви світу - велика радість, можливість помолитися зі своїм пастирем, отримати духовні настанови, укріпитися у вірі, в єдності нашої Церкви. Звичайно, ця радість посилюється ще й освяченням Його Святістю одного з найбільших храмів України, що знаходиться у чоловічому монастирі в селі Банчени. Радіємо, чекаємо душею і тілом!

Федір Прокоп, 52 роки, будівельник:

- Візит патріарха - це знак поваги до України як до братської держави, і до Буковини, як до потужного духовного центру Православ’я. У час політичної і духовної нестабільності приїзд нашого патріарха покликаний зміцнити і об"єднати нас. Бажаю кожному зрозуміти це і відчути Боже благословення після приїзду Його Святості.

Георгій Іванчак, 64 роки, пенсіонер:

- Кожна віруюча людина радіє приїзду духовного наставника, так, як дитина - батькові. Це велике свято для нас. Ця подія спрямована на об’єднання вірних чад Церкви Христової.