Вчора в Голосіївському районі Києва намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел звершив чин закладки пам`ятної капсули у фундамент храму на честь ікони Божої Матері «Печерська».

Як повідомляє офіційний сайт лаври, згідно проекту, над яким працювали архітектори Олександр МОЛОЖ і Артем ПРОЩЕНКО, цвинтарна церква буде чотирьохкупольною, в стилі бароко. Висота архітектурної побудови - 25 метрів. Храм зможе вмістити 150 парафіян.

«Потреба в церкві на давньому Корчуватському кладовищі відчувалася вже давно. Перед похованням тут будуть відспівувати покійних лаврських монахів і городян, сюди зможе прийти кожен, хто захоче помолитися за душі покійних і знайти розраду в скорботі », - повідомляється на сайті лаври.

Відео дня

*** У 2009 році рішенням Київської міської адміністрації Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі була відведена земельна ділянка по вулиці Ягідна в Голосіївському районі Києва під облаштування, експлуатацію та обслуговування кладовища для поховання насельників Києво-Печерської Лаври.