24 вересня в день пам’яті Зимненської ікони Божої Матері відбулися урочистості з нагоди 1010-річчя Свято-Успенського Святогірського Зимненського жіночого монастиря та 20-річчя відродження обителі після богоборчого періоду. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ. Божественну літургію в день пам’яті головної святині обителі – Зимненської ікони Божої Матері – очолив Предстоятель Польської Православної Церкви Блаженніший Митрополит Варшавський і всієї Польщі Савва, який перебуває з візитом в Українській Православної Церкві.

На ювілей до монастиря прибули численні прочани. За богослужінням співав хор студентів Київської Духовної Академії і Семінарії.

З ювілеєм матушку-ігуменію та сестер Ставропігійного монастиря привітав священноархімандрит обителі Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир. Від імені Блаженнішого Владика архієпископ Олександр вручив настоятельці Зимненського монастиря ігумені Стефані (Бандурі) Орден преподобної Анастасії Київської.

Відео дня

По закінченні богослужіння Предстоятель Польської Православної Церкви подарував обителі образ Ченстаховської ікони Божої Матері та отримав в дар від сестер монастиря образ Зимненської ікони Божої Матері.

Зимненський монастир був заснований на місці зимньої резиденції святого рівноапостольного князя Володимира на західному кордоні Київської Русі.