25 вересня о 9.00 з благословення Митрополита Володимира у Шевченківському районі міста Києва на місці храму Святої Трійці, який був зруйнований у 1931 році, буде звершена Божественна літургія. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Місце розташування та проведення богослужіння: кут вулиць Шота Руставелі та Жилянської - ст.м. Олімпійська (НСК «Олімпійський»).

*** Кілька місяців тому Київська міська рада виділила земельну ділянку Українській Православній Церкві в районі НСК "Олімпійський" для будівництва культурно-просвітницького центру з храмом Святої Трійці.

Відео дня

Раніше неподалік, на перетині Великої Васильківської та Жилянської вулиць у Києві, стояла церква Святої Трійці, побудована і освячена ще у 1859 році. Відповідно, площа навпроти, на якій згодом був споруджений нинішній НСК «Олімпійський», називалася Троїцькою.

У 1911 році недалеко від церкви почалося спорудження нового, більш великого храму, проте через початок першої світової війни роботи так і не були завершені і в 1930-і роки недобудовану церкву розібрали на будматеріали. Стара церква також була закрита, але збереглася, і на початку 1940-х років у ній поновилися служби. Після цього вона пропрацювала ще понад два десятиліття і була знесена за одну ніч 25 вересня 1962 року. Зараз територія, де вона стояла, частково зайнята висотною забудовою.