З 23 по 24 вересня на запрошення Митрополита Київського і всієї України Володимира із офіційним візитом в Україну прибуде Митрополит Варшавський і всієї Польші Савва. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Мета візиту – участь в урочистостях з нагоди 1010-річчя заснування та 20-річчя відродження Свято-Успенського Святогірського Ставропігійного Зимненського жіночого монастиря (с. Зимне, Волинської області).

Зокрема, 23 вересня Митрополит Савва звершить у Зимненській обителі святкову Всенощну, а 24 вересня, у день святкування Зимненської чудотворної ікони – очолить Літургію.

Відео дня

З розпадом Російської імперії і набуттям Польщею незалежності наприкінці 1910-х - початку 1920-х рр. розпочався процес утворення на основі російських парафій автокефальної Польський Православної Церкви. У 1924 р. автокефалія була визнана усіма помісними Церквами, крім Московського Патріархату, який розірвав спілкування з митрополитом Варшавським Діонісієм та єпископатом Польщі. У 1948 р. в РПЦ все ж визнали автокефалію ППЦ.