Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Володимир, який 16 вересня переніс оперативне втручання у зв’язку травмою ноги, вже підписує документи, вислуховує новини, і самостійно, за допомогою ходунків, пересувається по лікарняній палаті.
Про це повідомляє портал "Православіє в Україні" із посиланням на архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинко).
«Операцію було зроблено у той самий день, коли стався перелом. Пройшла вона успішно, і, за словами лікарів, загрози ані здоров’ю, ані подальшій функціональності Блаженнішого Митрополита Володимира немає. Маємо надію, що буде саме так. Зазвичай після таких операцій за 10 днів люди літнього віку вже стають на ноги й з паличкою самостійно пересуваються.
У зв’язку з наявністю у Митрополита Володимира хвороби Паркінсона, реабілітаційний період може бути дещо тривалішим.
Ми повинні бути оптимістами, та все ж таки дивитися правді в очі: вік і хвороби так чи інакше позначаються на самопочутті. Проте Його Блаженство, не дивлячись на те, що сьогодні — тільки третій день, як сталася травма й було зроблено операцію, підписує документи, вислуховує новини, і самостійно, за допомогою ходунків, пересувається по лікарняній палаті.
Щодня ми відвідуємо Предстоятеля, отримуємо від нього вказівки і розпорядження щодо подальших дій, відряджень, проведення намічених раніше заходів».
За словами архієпископа Олександра, за Предстоятелем організований наскільки можливо ретельний і кваліфікований догляд, ведеться постійне медичне спостереження. Але головним для Архіпастиря є молитовна підтримка вірних Української Православної Церкви.