У Луганську після церемонії благословення десять подружніх пар, яку вів патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ, 28-річний хлопець на інвалідному візку прорвався через охорону, щоб одержати патріарше благословення. Як передає кореспондент УНІАН, хлопець виїхав на візку і встав перед патріархом, коли той прямував до автомобіля.

Предстоятель РПЦ зупинився і поспілкувався з молодим чоловіком. За словами патріарха, «Господь дає нам випробування, комусь через неміч, комусь через бідність, але якщо в серці живе віра, то життя не здається таким важким».
Як розповіла журналістам мама 28-річного хлопця Тетяна, її син Дмитро хворий на дитячий церебральний параліч, але, незважаючи на недугу, він разом із нею їздив як паломник до Москви, щоб зустрітися з патріархом.
«Це була його мрія. Ми ще вчора у Володимирському соборі хотіли з ним поспілкуватися, син хотів одержати благословення, але не вийшло, дуже багато було людей. А сьогодні вдало так встали і попросили міліціонера нас пропустити, він і пропустив», - сказала вона.
Як повідомляв УНІАН, 14-15 вересня в Луганську з пастырським візитом перебував Патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ. Учора ввечері він відвідав Володимирський собор. Вчора вранці в центрі Луганська на Театральній площі патріарх Московський і всієї Русі відслужив Божественну літургію, яка зібрала близько 10 тисяч чоловік. Після літургії він заклав камінь у фундамент нового храму і благословив десять пар молодят на щасливе сімейне життя.