У Луганську патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ благословив 10 пар молодят біля пам`ятного знаку на честь 2000-річчя Різдва Христового. Як передає кореспондент УНІАН, предстоятель РПЦ звернувся до молодих сімей із порадою, як зберегти сімейне щастя.
«Для багатьох сучасних людей кохання – це задоволення. Кохати – означає одержувати задоволення. Це правильно лише частково. Кохання це не задоволення, тому що задоволення завжди минає швидко. Ви ж це добре знаєте, купили сукню гарну, поносили-поносили і вона вам набридло. Задоволення пройшло. Воно минає так швидко, що з цим задоволенням чоловік не може пов`язувати своє життя. Тому кохання – це не задоволення», - сказав патріарх КИРИЛ.
За словами патріарха, для того щоб бути щасливим у шлюбі, треба вміти бути не обтяжливим один одному.
«Коли чоловік віддає себе дружині й коли дружина бачить, що він робить все для неї. Коли дружина віддає себе чоловікові й чоловік бачить, що вона все робить заради нього. Ось ця взаємна віддача себе один одному – це і є кохання. Якщо пронесете цю здатність через все своє життя, ви ніколи не розлучитеся і будете щасливі. Якщо людина здатна жертвувати, вона здатна любити. Не здатний жертвувати – не здатний любити. Скільки б ви шлюбів не змінили. Хоч би 10. Нічого не вийде. І ось вам моя заповідь, якщо праведно житимете, будете щасливі», - порадив він молодятам.
Предстоятель РПЦ зазначив, що дуже хотів би, щоб ці десять подружніх пар ніколи не розлучилися.
Як повідомляв УНІАН, 14-15 вересня в Луганську з пастирським візитом перебуває Патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ. Учора увечері він відвідав Володимирський собор. Сьогодні вранці в центрі Луганська на Театральній площі патріарх Московський і всієї Русі відслужив Божественну літургію. Після літургії він заклав камінь у фундамент нового храму.