Патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ закликав жителів Луганська не піддаватися єресі й розповів притчу.
Як передає кореспондент УНІАН, під час Божественної літургії в Луганську на Театральній площі патріарх КИРИЛ звернувся до городян і паломників з пастирським словом, в якому побажав зберігати православну віру і єдність церкви, а також не попадати під вплив єресі. При цьому він розповів віруючим притчу про вигнання легіону бісів із біснуватого і загибель стада свиней.
«Я б хотів всім вам, мої дорогі брати і сестри, від щирого серця побажати зберігати віру православну, зберігати єдність матері-церкви, пам`ятаючи грізні слова апостола: якщо навіть ангел з неба стане благовістити вам не те, чому ви були навчені - анафема тай буде. Поширюйте світло Боже навколо себе, щоб вигнати з роду людського всяке біснування, будь то інтелектуальне чи таке, що походить від злої волі людської», - сказав патріарх КИРИЛ.
Він закликав усіх присутніх триматися дійсної віри православної, виховувати в ній своїх дітей і внуків.
Як повідомляв УНІАН, учора ввечері патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ прибув з візитом до Луганської і Алчевської єпархії УПЦ.
У центрі Луганська на Театральній площі Патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ відслужив Божественну літургію.
Сьогодні, як очікується, патріарх КИРИЛ візьме участь в церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата на площі Героїв Великої Вітчизняної війни і зробить закладку каменя в підмурівок храму на честь ікони Божої Матері ”Умиління” в Луганську і благословить десять пар молодят.