У центрі Луганська на Театральній площі понад 10 тисяч осіб зібралися на Божественну літургію, яку очолив глава РПЦ патріарх Московський і всія Русі КИРИЛ.
Як передає кореспондент УНІАН, літургія розпочалася о 9.30 ранку і тривала до 12.00. На головній площі міста встановлено сцену, що імітує церковний вівтар. Також на Театральній площі встановлено три великі екрани.
Патріарха зустріли керівники області і міста: голова Луганської ОГА Володимир ПРИСТЮК, голова обласної ради Валерій ГОЛЕНКО, міський голова Луганська Сергій КРАВЧЕНКО.
В даний час на Театральній площі перебуває близько 10 тисяч осіб - жителі міста і області, учні, студенти, а також прочани з інших регіонів.
За словами прочан, «цей звичайний день для них став особливим», щоб помолитися разом з Патріархом вони приїхали з Алчевська, Сєвєродонецька, Брянки та інших міст.
Навколо площі встановлено намети, де всім охочим безкоштовно роздають питну воду. Чергують кілька машин швидкої допомоги, за охороною громадського порядку стежать співробітники міліції.
Літургія відбулася без інцидентів.
Під час служіння патріарх КИРИЛ звернувся з пастирським словом до всіх присутніх.
«Я б хотів усім вам, мої дорогі брати і сестри, від щирого серця побажати зберігати віру православну, зберігати єдність матері-церкви. Пам`ятаючи грізні слова апостола: якщо навіть ангел з неба стане благовістити вам не те, чому ви були навчені, — анафема то буде», - відзначив у своєму зверненні патріарх КИРИЛ.
Як повідомляв УНІАН, учора ввечері патріарх Московський і всія Русі КИРИЛ прибув з візитом до Луганської і Алчевської єпархії УПЦ.
Сьогодні, після Божественної літургії, патріарх КИРИЛ візьме участь в церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата на площі Героїв Великої Вітчизняної війни і зробить закладку каменя в основу храму на честь ікони Божої Матері ”Умілєніє” в Луганську.