Патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ прибув із візитом до Луганська.
Як передає кореспондент УНІАН, о 18.45 літак приземлився в Луганську. В аеропорту патріарха зустріли голова Луганської облдержадміністрації Володимир ПРИСТЮК, міський голова Луганська Сергій КРАВЧЕНКО, голова Луганської обласної ради Валерій ГОЛЕНКО, а також митрополит Луганський та Алчевський ІОАННІКІЙ і духівництво Української православної церкви Московського патріархату.
«Я прибув до Луганська з пастирським візитом. Це моє перше відвідування Луганської землі, але не перше відвідування Донбасу; і приводом є чудова подія — 20-річчя заснування Луганської єпархії.

Луганськ, як і весь Донбас, займає особливе місце і в історії нашої колись єдиної Вітчизни, і в сучасному житті України. Це місце, де кувалася й кується економічна міць, де працюють люди-трудівники, де створюються матеріальні цінності, що мають велике значення для життя людини, суспільства й держави.

Але, насамперед, я хотів би сказати про віру жителів Луганської землі. Навіть у ті важкі часи, коли тут не вистачало храмів, коли тут не було єпархії, віра православна жила в серцях і розумі людей і допомагала їм у їхньому житті, праці, боротьбі. І сьогодні, радіючи успіхам Луганської єпархії за минулі 20 років, ми з вдячністю згадуємо попередні покоління віруючих жителів Луганська й області, і будемо підносити Богу подячну молитву про їх подвиг і труди — як і про труди всіх тих, хто сьогодні примножує духовне благополуччя Луганської землі і зміцнює матеріальне благополуччя України», - сказав патріарх КИРИЛ.
Після вітального слова предстоятель РПЦ відправився до Володимирського кафедрального собору, де планується звернення з пастирським словом до прихожан.
У свою чергу, голова Луганської облдержадміністрації В.ПРИСТЮК висловив свою думку щодо візиту патріарха.
Як повідомляє прес-служба ОДА, він сказав: «Ми всі разом повинні багато працювати, щоб відроджувати моральність. І природно, приїзд патріарха та його літургія спрямовані на те, щоб допомогти людям, сказати їм потрібні слова, дати відповіді».
*** Попередній візит патріарха КИРИЛА в Україну відбувся наприкінці липня цього року й був присвячений святкуванню Дня Хрещення Русі.

Відео дня