Голова Синодального відділу з питань охорони здоров`я та пастирської опіки медичних закладів УПЦ єпископ Дрогобицький Філарет 12 вересня провів робочу зустріч з представниками Англійської компанії Future Health, яка відбулася в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Напередодні владика Філарет зустрівся з представником компанії в Східній Європі Янісом Каріспадісом в Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії. В зустрічі прийняли участь директор Центру кардіохірургії Ілля Ємець та наукові співробітники Центру, які займаються вивченням технологій використання умбілікарної крові та тканин в області кардіохірургії Кирил Часовський та Олег Фідевич. На зустрічі обговорювалось питання співробітництва компанії Future Health з Українською Православною Церквою щодо вивчення зазначених програм та перспективи створення Національного банку крові та тканин.

Компанія Future Health, розпочала свою діяльність у 2002 році у Ноттингемі, що у Великобретанії, і тепер працює у 22 країнах світу. На презентації представники розповіли про важливість створення Банку крові та стовбурових клітин в Україні і свої напрямки діяльності в цьому напрямку. Завдяки новітнім технологіям, які розробила компанія, сьогодні можна лікувати 85 захворювань, що конче необхідно для України адже поки в нашій державі 98 % післяродової матерії утилізується. Компанія на сьогодні пропонує державі побудувати Національний банк стовбурових клітин пуповинної крові, що сприятиме значному покращенню рівня медицини в Україні.

Відео дня