Православна молодь відтепер має свого єпископа.

У суботу, 10 вересня, у день Собору преподобних отців Києво-Печерських, що в Дальніх печерах, у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври відбулася архієрейська хіротонія голови Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю, настоятеля Київського Свято-Троїцького Іонинського монастиря архімандрита Іони (Черепанова). Священний Синод УПЦ від 26 серпня 2011 року благословив отцю Іоні бути єпископом Обухівським, вікарієм Київської Митрополії.

За Божественною літургією, яку очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, Предстоятелю співслужили митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, архієпископи Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископи Cєверодонецький і Старобільський Агапіт, Ніжинський і Прилуцький Іриней, Макарівський Іларій, Яготинський Серафим, Олександрійський і Світловодський Антоній, Васильківський Пантелеімон, Дрогобицький Філарет, — повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Відео дня

Після відправи Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до рукопокладеного єпископа зі словом настанови. Наголосив Предстоятель на тому, що владиці Іоні Священний Синод дав «особливе доручення» — піклуватися про «майбутнє нашої Церкви, нашу молодь, яка ще тільки робить перші кроки в храмі Божому». За словом Блаженнішого Митрополита Володимира, молодим людям щиро хочеться бачити в пастирях церковних зразок для наслідування. «Не посором їхніх сподівань, щоб у день, коли кожному треба буте дати відповідь за свої справи, зміг і ти дерзновенно сказати: Ось я і діти, яких дав мені Господь».

Після вручення архієрейського жезла владика Іона благословив вірян першим архієрейським благословенням.

Напередодні ввечері, у залі засіданнь Священного Синоду УПЦ, що при предстоятельській резиденції у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, відбулося наречення архімандрита Іони (Черепанова) в єпископа Обухівського.

***

Єпископ Іона народився у 1971 роцi в Києві. Духовну освіту здобув у Київських духовних школах. Також навчався у Київському медичному інституті ім. О.О. Богомольця. У 1992 році зачислений до числа братії Києво-Печерської Лаври, у 1993-му – переведений до Іонинського монастиря.

1995 року прийняв чернецтво з нареченням імені Іона на честь преподобного Іони, засновника Київського Іонинського монастиря. Того ж року висвячений у сан ієродиякона, а згодом — у сан ієромонаха.

1999 року призначений намісником Свято-Троїцького Іонинського монастиря. 2010 року рішенням Священного Синоду УПЦ призначений головою Синодального відділу УПЦ у справах молоді.

Православие в Украине