Сьогодні, у день пам`яті святого рівноапостольного князя Володимира на площі перед Успенським Собором Києво-Печерської Лаври відбулася святкова літургія.
Як передає кореспондент УНІАН, літургію очолили Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил, Святіший і Блаженніший Католікос-Патріарх всієї Грузії Ілля ІІ, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир.
У літургії взяли участь усі члени Священного Синоду Руської Православної Церкви, собору ієрархів з України, Білорусі, Росії та Грузії, духовенство цих країн.
Святкове служіння супроводжувалося співом митрополичого хору, хору Київських духовних академії та семінарії та грузинського Патріаршого хору.
По завершенні прозвучали вітальні слова Патріарха Московського Кирила та митрополита Володимира.
«Якщо відбувається роз’єднання – це значить втрачено любов… Церковне розділення – індикатор не міцності церковної адміністрації, а духовного стану людей… Будимо молитися святому рівноапостольному князю Володимиру, що б він і сьогодні просив Господа, щоб приклонив глава церкви свою милість до всіх нас. Допомагаючи відновлювати єдність там, де вона зруйнована і зберігати там, де вона зберігається, пам’ятаючи, що будь-яке руйнування єдності церкви – є свідчення відступлення від Христа, руйнування любові. Нехай збереже нас Господь молитвами святого рівноапостольного князя Володимира на стежках спасіння!», - сказав патріарх Кирил.

«Дорогі владики! Велика сила в Православ`ї і у всьому людському житті - це молитва. Ми піднесли сьогодні молитву, а Ви її очолили - низький Вам за це уклін і вдячність. Дай Боже, щоб молитвами святого рівноапостольного князя Володимира Господь давав кожному сили для високого служіння Богу і людям. Чекаємо на Вас у Києві, Ваша Святість, щоб знову з Вами помолитися і поспілкуватися », - зазначив у вітальному слові митрополит Володимир.

В свою чергу, блаженніший Католикос-Патріарх Ілія ІІ зазначив, що Грузинський Патріарх відвідує Київ вперше за історію.
Сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

Відео дня

Патріарх Кирил передав у благословення вірянам маленькі іконки князя Володимира.

Додамо, що сьогодні Українська Православна Церква вперше вшановує Собор Київських святих, святкування якого було встановлене у лютому цього року.