9 липня, Блаженніший Митрополит Володимир святкує 45-річчя своєї архієрейської хіротонії.

Дзвонами та квітами зустрічали свого Архіпастиря духовенство та віруючі з усієї України, які зібралися на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври, щоб привітати Блаженнішого Митрополита Володимира з ювілеєм.

За Літургією, яка розпочалась о 9.00 годині, разом із Предстоятелем моляться архієреї з усіх єпархій, делегати Ювілейного Собору УПЦ, насельники монастирів, представники православних молодіжних організацій м. Києва та віряни.

Відео дня

Архієрей є прообразом апостольського служіння, і день архієрейської хіротонії ― важливий день для кожного архієрея, в який людина сходить на найвищий щабель Церкви. Нагадаємо, що рішення про святкування ювілею Архіпастиря нашої Церкви було прийнято на засіданні Священного Синоду УПЦ від 28 червня 2011 року (журнал №17).

Напередодні, 8 червня, відбувся Ювілейний Собор Української Православної Церкви, під час роботи якого Церква засвідчила свою єдність у союзі миру. Також того дня до президії Собору зателефонували з Адміністрації Президента та повідомили, що згідно з рішенням Президента України Блаженнішого Митрополита Володимира удостоєно найвищої державної відзнаки ― звання "Герой України". Дякуючи за нагороду, Блаженніший Владика зазначив, що ця нагорода не йому особисто, а всій Церкві.

Сьогодні Православна Церква також вшановує Тихвиньску ікону Божої Матері ― саме в день пам’яті святого образу 45 років тому і було звершено архієрейську хіротонію Блаженнішого Митрополита Володимира. З особливою любов’ю Архіпастир вшановує цей дивний образ Пресвятої Богородиці, який промислом Божим упродовж усіх років архієрейського служіння дивним чином покровительствує Блаженнішому Владиці.

Тихвинська ікона є також головною святинею Дніпропетровської єпархії. Понад 150 років жителі регіону з трепетом і благоговінням моляться Небесній Владичиці перед Її чесним образом, який за повелінням Цариці Небесної був доправлений у Катеринослав (давня назва Дніпропетровська), що його обрала собі в уділ Пресвята Богоматір.

Православие в Украине