Днями ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина професор, архімандрит Віктор (Бедь) та директор інформаційно-видавничого центру УУБА-КаУ Денис Федчук в рамках підготовки до святкування в академії та університеті 450-річчя Пересопницького Євангелія відвідали в місті Києві видавничий дім «АДЕФ-Україна».

Як відомо, саме видавничий дім «АДЕФ-Україна», з благословення Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви в 2008 році здійснили унікальне видання факсимільної копії української святині – Пересопницького Євангелія.

В 2010 році у видавництві «АДЕФ-Україна» також видано факсимільну копію Пересопницького Євангелія, але з паралельними текстами кирилицею на давньоукраїнській мові XVI століття та сучасній українській літературній мові.

Відео дня

Під час зустрічі виконавчий директор видавництва Алла Олегівна Істоміна розповіла про діяльність видавничого дому «АДЕФ-Україна» та поділилась планами на майбутнє. Керівництво видавничого дому та академії і університету домовилися про виїзну презентацію новітніх видань факсимільних копій Пересопницького Євангелія в Ужгородській українській богословській академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина у вересні 2011 року.

Професор архімандрит Віктор (Бедь) сердечно подякував колективу видавничого дому «АДЕФ-Україна» за їх важливу і велику справу, побажав міцного здоров’я, творчих успіхів і Господнього благословення. В свою чергу Алла Олегівна Істоміна подарувала для бібліотеки академії та університету ряд видань історично-церковної тематики.

Прес-служба УУБА-КаУ