На Сумщині завершилася акція «До світлого дня - світлі вчинки», з ініціативою проведення якої виступила Сумська обласна державна телерадіокомпанія. Громадяни надали допомогу онкохворим дітям на 336 тисяч гривень.
Як повідомила кореспонденту УНІАН генеральний директор Сумської обласної державної телерадіокомпанії Лариса ЯКУБЕНКО, за сприяння Сумської єпархії УПЦ Московського патріархату журналісти ОДТРК впродовж Великого Посту збирали кошти на придбання медикаментів для відділення гематології та онкології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні (СОДКЛ).
Загалом було зібрано 336 тис. грн., на які було придбано піврічний запас життєво важливих для онкохворих дітей ліків.
«Купували найнеобхідніше, найякісніше та за найнижчими цінами. Організаторам акції вдалося придбати ліки без жодних націнок, а це подекуди до півтисячі гривень економії», - зазначила під час передачі медикаментів лікувальному закладу Л. ЯКУБЕНКО.
За її словами, головним завданням акції було допомогти кожному з 25 маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення. Тож до закупівель поставилися дуже відповідально і була врахована кожна копійка.
Завідуюча відділенням онкогематології СОДКЛ Ліана НІКІТЕНКО наголосила, що оргкомітет акції в складі керівництва телерадіокомпанії, Сумської єпархії УПЦ та онкогематологічного відділення намагалися насамперед купувати дороговартісні цистатичні препарати для антибактеріальної терапії європейського виробництва, адже в Україні подібних не виробляють. Окрім ліків, на які було витрачено 280 тис. грн, закуплено також концентратор кисню американського виробництва та каталка
для перевезення лежачих хворих.
Епископ Сумський і Охтирський УПЦ МП ЄВЛОГІЙ благословив на одужання всіх дітей відділення і зауважив.
«Ми ще раз побачили вогник віри і надії. Дуже важливо, що ця надія проявляє себе в такій скорботній ситуації», - сказав владика.
Організатори акції планують продовжити акцію й наступного року з метою залучення до неї більшої кількості людей та збору коштів для закупівлі необхідного, але дороговартісного клітинного сепаратора крові. Цьогоріч для його придбання не вистачило 200 тис. грн.