З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ разом із незмінним партнером ― міжнародним благодійним фондом «Соняшник», проведуть традиційну Великодню акцію для дітей із соціально незахищених верств населення ― дітей-інвалідів, сиріт і вихованців дитячих будинків сімейного типу.

Проект «Діти в Лаврі» проходитиме в рамках першого благодійного ярмарку «Великодній кошик», з 27 квітня по 2 травня, тож на діток чекає багато приємних сюрпризів. Зокрема, це знайомство діточок з різних куточків України зі святинями Києво-Печерської обителі, надзвичайно цікаві концертні програми на відкритій сцені та подаруночки. Завдяки спільним зусиллям Києво-Печерського історико-культурного заповідника та Київських духовних шкіл діти мають можливість доторкнутися до історії славетної обителі, вклонитися її святиням — студенти КДАіС з радістю проводять екскурсії для маленьких паломників, допомагають дітям-інвалідам, спілкуються з підлітками на теми духовності.

Цього року в акції візьмуть участь понад 1000 дітей віком від 4 до 16 років.

Відео дня

Для них БФ «Соняшник» з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира підготовив великі святкові концерти, участь у яких візьмуть найкращі дитячі творчі колективи, солісти ― переможці різноманітних дитячих конкурсів та фестивалів.

«Метою свята є ознайомлення юних представників різних міст з різномаїттям культурного скарбу нашої держави., створення для дітей і молоді можливості творчого спілкування, виявлення нових талантів, надання ознайомлення зі зразками національної культури та мистецтва нашої країни, ― зазначає режисер постановник циклу концертних програм «Великодні свята у Лаврі» Світлана Кузьменко.

Всі заходи, проведені під час свята, будуть освітлені в ЗМІ, на центральних телеканалах транслюватимуться спеціальні репортажі з місця події.

Ведучими святкових концертів стануть: популярна телеведуча, поетеса, актриса, Катаріна Сінчілло, лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів та фестивалей, учасник відбіркового туру телевізійної програми «Україна сльозам не вірить», студент І курсу університету ім. Карпенко-Карого ― Артур Пісковський, переможниці всеукраїнських і міжнародних конкурсів та фестивалів – Катерина Федотенко та Юліана Власюк, фіналіст дитячого Євробачення 2010 ― Микита Іщенко.

Протягом просвітницької акції своєю творчістю гостей порадують близько 50 виконавців та 15 ансамблів ― концерти дітей для дітей.

Проект «Діти в Лаврі» проходитиме вже втретє, і, як показав досвід попередніх років, саме такі події залишаються світлим, незабутнім спогадом в юних серцях.

Православие в Украине