У зв’язку з 25-річчям Чорнобильської трагедії Блаженніший Митрополит Володимир звернувся з посланням до православних України.

За словами Предстоятеля Української Православної Церкви, з Чорнобильською трагедією пов’язана пам’ять про ліквідаторів — тих, хто першим вступив у двобій із вогнем на даху палаючого реактора, хто надавав допомогу постраждалим і евакуював дітей та дорослих із зараженої зони.

«Ці люди ціною свого здоров’я, а багато хто і ціною життя, долали наслідки аварії, сповна виконавши слова Спасителя: «Немає більше від тієї любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх» (Ін. 15: 13). Як любляча мати, Церква безустанно молиться за загиблих і постраждалих у цій катастрофі, за їхні сім’ї та близьких, надає чорнобильцям соціально-благодійну й духовно-пастирську допомогу, зігріваючи їх теплом християнської любові, вселяючи надію в серця зневірених», - говориться в посланні Блаженнішого Владики.

Відео дня

Символічно, що поминальні дні Чорнобильської катастрофи припадають саме на Світлу седмицю, коли в православних храмах звучить Блага вість про Воскресіння Христове, проголошується перемога над смертю і дияволом.