17 квітня, у Вербну неділю, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира до Різдва Пресвятої Богородиці Десятинного чоловічого монастиря прибуває мироточива чудотворна ікона Божої Матері «Умиління».

Віруючі зможуть прикластися до святині й отримати зцілення душі і тіла. Ікона Божої Матері «Умиління» перебуватиме в обителі до 29 травня.

«Історія появи мироточивої ікони Пресвятої Богодиці «Умиління», - сказав архімандрит Гедеон (Харон), намісник Десятинного монастиря, - розповідає про те, що в Брянській області (Росія), у селищі Локоть, одна жінка купила календар, на якому була зображена ікона. Вирізавши образ святині, вона прикріпила його на стіну - і в 1999 він почав мироточити. Коли літографію вирішили прикрасити ризою, то виявилось, що ікона має два лики. На зворотному боці святині проявився дзеркальний образ Пресвятої Богородиці, тому чудотворна ікона Пресвятої Богородиці «Умиління» символізує присутність Божої Матері на землі».

Відео дня

Сила чудотворного образу настільки велика, що тисячі людей молитвами зцілювались перед ним від душевних і тілесних недугів. На очах у віруючих на святому лику Богородиці з’являється миро, помазанням від якого прозрівають навіть сліпі.

«Православіє в Україні»