На Сумщині триває спільна акція обласної державної телерадіокомпанії та Сумської єпархії Української Православної Церкви по збору коштів на лікування онкохворих дітей під назвою «До світлого дня – світлі вчинки».
Як передає кореспондент УНІАН, під час прес-конференції директор ОДТРК Лариса ЯКУБЕНКО повідомила, що мета заходу – збір коштів для придбання медичного обладнання, медикаментів, продуктів харчування та іншої благодійної допомоги для відділення гематології та онкології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні (СОДКЛ).
«До нашої компанії постійно звертаються батьки дітей, котрим поставлено страшний діагноз, з проханням повідомити розрахункові рахунки, на які можна переказати кошти для лікування хворих. У зв’язку з цим ми, аби допомогти якнайбільшій кількості онкохворих дітей, і вирішили провести цю акцію, взявши у партнери по її проведенню Сумську єпархію УПЦ», - розповіла Л. ЯКУБЕНКО.
Організатори акції планують долучити до неї якнайбільше організацій установ і просто жителів області.
За словами єпископа Сумського і Охтирського УПЦ МП ЄВЛОГІЯ, єпархія бере участь у таких заходах не вперше.
«У кожному храмі Сумщини будуть встановлені спеціальні кружки для збору пожертвувань, ми будемо під час богослужінь розповідати про цю акцію», - сказав владика ЄВЛОГІЙ.
З цього приводу він зробив архіпастирське послання і назвав допомогу онкохворим дітям «Богоугодною справою».
Зібрану допомогу медичному закладу планується передати відразу після свята Великодня.
Завідуюча відділенням гематології і онкології СОДКЛ Ліана НІКІТЕНКО розповіла, що наразі на Сумщині налічується 127 онкохворих дітей. Для лікування кожного з них потрібно від 50 до 150 тисяч доларів. Також відділення потребує життєво важливих препаратів, зокрема, кліткового сепаратору, який коштує більше півмільйона гривень.
«Звичайно, такі кошти важко зібрати, але якщо ми допоможемо відділенню придбаними фармакологічними препаратами, поліпшимо умови перебування дітей у закладі, зрештою, влаштуємо їм арт-терапію, передамо на Великдень святкові подарунки, це вже буде значна підтримка тих, хто її сьогодні так потребує», - зазначив секретар Сумського єпархіального управління УПЦ протоієрей ГЕОРГІЙ.