Єпископ Володимир-Волинський і Ковельський УПЦ Никодим вважає гріхом і блюзнірством наклейки із святими іконами для
прикрас великодніх крашанок. Зі спеціальним Зверненням про це він звернувся до пастви 27 березня у Хрестопоклонну Неділю. Про це повідомили УНІАН у прес-службі Володимир-Волинської єпархії УПЦ.

"Незабаром усі ми будемо святкувати свято свят - Паcху Христову. Традиційним атрибутом Пасхи здавна є розфарбовані яйця - крашанки і писанки, - йдеться у Зверненні. - Наші предки прикрашали писанки мистецькими візерунками, зображенням квітів, тварин, пейзажів. В цю творчу і копітку роботу вкладали душу, щоб у такий спосіб прославити Воскресіння Христове".

Відтак, Єпископ висловлює жаль с приводу того, що традиційне мистецтво писанкарства забувається в Україні, "на заміну йому прийшли потворні пластикові наклейки, що з`являються на прилавках у передпасхальні дні".

Відео дня

"Серед великого асортименту наклейок є такі, що містять зображення ікон Господа Іісуса Христа, Пресвятої Богородиці, ангелів та святих угодників. Прикрашені таким чином яйця потім споживаються, а священні зображення зриваються і викидаються в смітник. Люди святкують Воскресіння Христове і, одночасно, попирають Його святий Лик".

Архієрей закликав віруючих утриматися від використання таких прикрас та роз`яснити позицію церкви продавцям цих товарів.

"Є великий вибір наклейок із зображеннями квітів, узорів, храмів - використовуйте їх. А ще краще - зберіться в сімейному колі, засвітіть свічку і напишіть наших традиційних українських писанок, розповідаючи діткам про Воскресіння Христове", - зазначив єпископ.