Сьогодні в Україну вперше з часу свого обрання Предстоятелем, прибув Блаженніший Патріарх Святого Града Єрусалима і всієї Палестини Феофіл ІІІ. Про це повідомляє

офіційний сайт Української Православної Церкви.

В аеропорту «Бориспіль» гостя зустріла делегація від Української Православної Церкви на чолі з Керуючим справами УПЦ архієпископом Білоцерківським і Богуславським Митрофаном та виконуючим обов’язків Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ архієпископом Переяслав-Хмельницьким Олександром.

Спілкуючись із пресою, Патріарх Феофіл відзначив добрі відносини, що склалися з Предстоятелем Української Православної Церкви і висловив сподівання, що невдовзі знову відвідає Україну, і разом з Митрополитом Володимиром звершить Божественну літургію.

Відео дня

Як повідомляє УПЦ, Глава Єрусалимської Православної Церкви прибув до Києва на запрошення Інституту прав людини, протидії екстремізму і ксенофобії для участі у конференції "Світові релігії і громадянське суспільство - проти ненависті і екстремізму".

Окрім цього, Блаженніший Патріарх відвідає Києво-Печерську Лавру та зустрінеться з Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Володимиром.