Сьогодні в Харківській області ведеться будівництво близько 50 храмів Української православної церкви Московського патріархату.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це поінформував на відкритті Всеукраїнської науково-практичної конференції «Відродження духовності в сучасному суспільстві: взаємодія Церкви та освіти» голова Харківської облдержадміністрації Михайло ДОБКІН.

«У Харківській області парафії УПЦ становлять більше половини всіх релігійних організацій, а прихожани Української православної церкви - це 95% всіх віруючих нашого регіону», - сказав М.ДОБКІН.

Відео дня

«Всі ми, - додав він, - ставимося з великою повагою до Української православної церкви, яка є джерелом великої життєствердної сили і натхненням для мирян. За майже 20 років Незалежності України у володіння Української православної церкви передано понад 60 храмів, побудовано 67 церков. На цей час в області будується близько 50 храмів, і в цьому велика заслуга керівництва Харківської єпархії УПЦ».