6 березня, у Прощену неділю, у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври, Предстоятель Української Православної Церкви у співслужінні духовенства обителі відправив Вечірню з чином прощення, а також благословив віруючих на початок Великого посту.

Наприкінці богослужіння Блаженніший Владика звершив молитовне послідування на початок Святої Чотиридесятниці, після чого попросив пробачення у своєї пастви:

"Брати та сестри, сердечно вітаю вас із святим вечором. Сам я немощна і грішна людина потребую ваших святих молитов і прошу таких. Чим згрішив - словом, ділом, помислом перед кимось з вас, прошу простити мене і помолитися за мене".

Відео дня

Також Митрополит Володимир звернувся до богомольців із архіпастирським словом, у якому розповів вірянам про суть Великого посту та ті чесноти, які християнин повинен вдосконалювати під час нього.

"Нехай Милосердний Господь, Котрий дає нам ще одну можливість прожити дні святої Чотиридесятниці, буде нашим Покровителем та Помічником, буде прощати наші гріхи, а ми з умиленням і довготерпінням будемо прощати образи всім оточуючим нас, аби примножити у світі мир, злагоду, душевну рівновагу і радість в Господі. Нехай Господь благословить нас на наступаючі дні Великого Посту і допоможе нам гідно і праведно провести їх во славу Божу і для власного спасіння", - сказав, зокрема, він.

Насамкінець, усі віруючі, що зібралися цього вечора у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври, взяли благословення у Митрополита Володимира та отримали іконочки Христа Спасителя.

http://orthodox.org.ua/uk/node/8798