Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл вважає небезпечним прийняття нового Закону України "Про свободу
совісті та релігійні організації". На його думку, головна загроза полягає в тому, що цей законопроект передбачає надання статусу юридичної особи усій конфесії в цілому, а не тільки окремій парафії, монастирю, управлінню єпархії зокрема, як це є за чинним Законом. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Волинської єпархії Української Правлославної Церкви
Київського Патріархату.

"Такий статус конфесії був би добрим, - зазначив владика, якби в Україні існувала єдина Православна Церква. - Проте в час її розділення це призведе до збурення громадянського миру в країні".

"Не вдаючись у тонкощі юриспруденції, скажу просто: у разі прийняття цієї норми Російська Православна Церква, частиною якої є УПЦ Московського Патріархату, законно претендуватиме на культові споруди, майно і прицерковні земельні ділянки в Україні, - сказав архієрей. - Є й інші місця в новому законі, що становлять велику небезпеку згортання релігійної свободи і для УПЦ КП, і для всіх інших Церков, крім хіба що УПЦ МП. Це й велика небезпека фактичної втрати державної незалежності".

Відео дня

"То буде добровільне віддання себе в рабство", - вважає Михаїл. Тому він закликав вірних Волинської єпархії посилено молитися за врозумлення парламентарів.