У понеділок, 31 січня, у патріаршій робочій резиденції проходить перше в цьому році засідання Священного Синоду Руської Православної Церкви. У центрі обговорення — питання Архієрейського Собору РПЦ, який відбудеться 2 - 4 лютого.

Нагадаємо, що 28 - 29 січня проходив перший пленум Міжсоборної присутності Руської Православної Церкви, в якому взяли участь архієреї Української Православної Церкви.

А у вівторок, 1 лютого, в день інтронізації Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, у Храмі Христа Спасителя відбудеться святкова Божественна літургія, за якою Предстоятелеві Руської Православної Церкви будуть співслужити члени Архієрейського Собору. На інтронізації також буде присутня делегація Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Володимиром.

Відео дня

Перша річниця інтронізації Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила теж була відзначена Божественною літургією в кафедральному соборі.Інтронізацію Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила було звершено 1 лютого 2009 року в кафедральному соборі. Того ж року, 27 січня, він був обраний на Московський Патріарший Престол Помісним Собором РПЦ. Новобраного Патріарха вітали святковим передзвоном з усіх п’яти дзвіниць Храму Христа Спасителя, де зібрався сонм архіпастирей і пастирей РПЦ, монахи та миряни.