На Волині під час сімнадцятого Різдвяного церковного благодійного концерту для дітей-сиріт зібрали 198 тис.
грн. Концерт відбувся 25 січня у великому залі кінотеатру "Промінь". 27 січня, зібрані кошти розділені між
дитячими закладами Волині. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.

Захід відбувся із благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ митрополита Луцького і Волинського Ніфонта. Особливістю цьогорічного виступу стало те, що перед глядачами на сцені виступали лише діти та молодь. Також концерт транслювався в прямому ефірі на місцевому телеканалі.

"Мета концерту - допомогти дітям та згуртувати людей, які вірують навколо євангельської ідеї, яку читаємо на сторінках Святого Письма - Господь каже бути милосердним>>, - сказав митрополит Ніфонт, - діти потребують уваги, ласки, любові і хорошого ставлення. Образить хтось не сироту - і вона швидко поскаржиться мамі, мама пошкодує і дитині стає легше. А сироті важко, коли хтось образить і нема у кого просити допомоги".

Відео дня

Родзинкою концерту стало театралізоване дійство, яке підготували учасники православного юнацького клубу, що діє при Волинській єпархії УПЦ. "Пастирям", які прямували до Віфлеєму, аби побачити Спасителя, довелось долати людські пристрасті, які були втілені на сцені в "гордині", "осудженні", "скупості", "ненажерливості", "заздрості","марнославстві" та "зневірі".

Загалом концерт відвідали близько трьох тисяч волинян. Ще за декілька тижнів у єпархіальне управління люди приносили свої пожертви для дітей-сиріт області.

Довідково: минулого року під час такого концерту зібрали 160 тис. грн..