26 січня 2011 року ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина професор, архімандрит Віктор (Бедь) заслухав інформаційний звіт уповноваженого представника по духовно-культурних та освітніх зв`язках в Російській Федерації архімандрита Олександра (Глобу).

Підсумовуючи результати роботи представництва за минулий рік, отець-ректор позитивно оцінив її результати та відзначив безпосередньо особистий внесок архімандрита Олександра (Глоби) в розвиток українсько-російських відносин між академією та освітніми і церковними організаціями Російської Федерації.

Так, зокрема, завдячуючи просвітницькій діяльності представництва за минулий рік, в академії та університеті значно зросла кількість студентів з Росії, що мають намір здобути не тільки вищу богословську, а й вищу світську освіту. Також у 2009/2010 навчальному році до докторантури академії поступило 7 осіб із Російської Федерації на здобуття наукового ступення доктора богослов`я.

Відео дня

З метою розширення українсько-російського співробітництва на ниві богословської освіти і науки у 2011 році, намічено відкриття представництва УУБА та КаУ окрім Москви і в Санкт-Петербурзі.

Прес-служба УУБА-КаУ