Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир 23 січня із архіпастирським візитом відвідав Уманську єпархію УПЦ МП (Черкаська область). Мета візиту – участь у заходах, присвячених 50-річчю від Дня народження та 25-річчю священицької хіротонії керуючого Уманською єпархії єпископа Пантелеімона.
Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Уманської єпархії УПЦ МП, цього дня Предстоятель Української Православної Церкви звершив Божественну літургію у Свято-Миколаївському кафедральному соборі міста Умань.
Його Блаженству співслужили митрополити: Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, Черкаський і Канівський Софроній, архієпископи: Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, Криворізький і Нікопольський Єфрем, Херсонський і Таврійський Іоанн, Бориспільський Антоній, єпископи: Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Речецький Леонід, Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, Балтійський Серафим, Ніжинський і Прилуцький Іриней, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Новокаховський і Генічеський Іоасаф, Васильківський Пантелеімон, Дніпродзержинський і Царичанський Володимир, Рокитнянський Никодим, Дрогобицький Філарет, а також духовенство єпархії.
Наприкінці богослужіння Блаженніший Владика привітав вірян із святом Хрещення Господнього. Також Первосвятитель поздоровив єпископа Уманського і Звенигородського Пантелеімона із ювілеєм, нагородив його орденом святого апостола Андрея Первозданного і подарував ювіляру образ Пресвятої Богородиці "Вседержительниця".
Насамкінець, владика Пантелеімон подякував Митрополитові за відвідини Уманської єпархії та високу нагороду.