У день святої великомучениці Тетяни, 25 січня, з благословення митрополита Луцького і Волинського Ніфонта у кінотеатрі «Промінь» відбудеться 17-ий Різдвяний благодійний концерт для дітей-сиріт. У прямому ефірі захід транслюватиметься з 18:00 до 21:00 години на Волинському обласному державному телебаченні.

Доброчинний захід, який вже став традиційним для регіону, покликаний допомогти дитячим будинкам Волині. Щороку на благодійний концерт збираються ті, хто прагне допомогти посильними грошовими пожертвуваннями обездоленим дітям і насолодитись виступами кращих православних колективів регіону.

2010 року, 16-ий Різдвяний благодійний концерт відвідало понад три тисячі осіб, серед яких були гості з Росії, Білорусі та Словаччини. Загалом було зібрано 160,5 тисяч гривень. До акції долучились благодійники, які побажали залишитись невідомими, а також православні громади Луцька.

Відео дня

Кошти були розподілені між спеціалізованими закладами, це, зокрема: Волинське відділення Дитячого Фонду України, Луцький будинок дитини та Володимир-Волинська школа-інтернат для дітей-сиріт і дітей позбавлених піклування батьків, Головненська та Любленецька спеціальні загальноосвітні школи-інтернати, Ківерцівський спеціальний дошкільний дитячий будинок «Сонечко», Ківерцівському дитячому будинку сімейного типу, Волинське обласне Товариство Червоного Хреста (на благодійний марафон «Бог багатий милосердям», Волинська духовна семінарія, в якій також навчаються діти-сироти.

Детальна інформація про розподілення коштів була оприлюднена на офіційному сайті Волинської єпархії Української Православної Церкви.

Передача здійснювалась у робочому кабінеті митрополита Ніфонта у присутності представників засобів масової інформації Волині.

Як розповів під час прес-конференції владика, щороку обсяг коштів, зібраних для сиріт, зростає.

«Християнське милосердя, яке з люблячого серця, не шукає піару, воно йде з душі», — наголосив архієрей.

Усім, хто бажає долучитись до цієї богоугодної справи, може внести посильну пожертву за реквізитом:

Волинська єпархія УПЦ. Код: 21732641 УСБ МФО 303019 р/р 26004071075041

З приміткою: «Для дітей-сиріт»

За матеріалами офіційного сайту Волинської єпархії УПЦ